פינת הטיפים

למבקרים חדשים: מומלץ לקרוא את הפוסטים מהישן לחדש בסדר עולה.

הפוסטים מתבססים אחד על השני, על מנת להעביר בצורה הטובה ביותר את הדרך לשינוי הגוף שלכם. במידה ואתם מנסים את שמוצע בבלוג - הקפידו על סדר הקריאה על מנת שלא יווצרו בלבולים ואי-הבנות ותשיגו את התוצאות בהם אתם מעוניינים.

שימו לב - כותב הבלוג אינו איש מקצוע בתחום התזונה והאימון הגופני, וכל המפורסם בבלוג זה הינה דעתו האישית והבלתי מקצועית.
כל העושה שימוש במידע המוצג באתר עושה זאת על אחראיותו בלבד.

יום שלישי, 19 באוקטובר 2010

כמה טיפים לפני שמרימים ידיים

טוב, אני מקווה שאתם מתמידים באימונים ובתזונה שלכם ומתחילים לראות תוצאות (אל תשכחו - תוך כמה שבועות לאו דווקא תראו את התוצאות שלכם במראה. תישקלו ותמדדו אחוזי שומן).

מנסיון, אחרי כמה שבועות (ולפעמים אפילו בפחות זמן) אנחנו מתחילים לאבד את המוטיבציה שלנו להקפיד על סגנון החיים החדש והבריא.
אחת הסיבות העיקריות שהייתי נשבר בגללה, תכלס, זה בגלל ההשקעה הנוספת שהייתי צריך להשקיע בהכנת אוכל בריא. כל ערב כשאני חוזר מיום ארוך של לימודים/עבודה להכין סלט לגרר גבינות וכמו שאומרים - שאר ירקות.
יום יומיים זה כיף להכין סלטים יצירתיים ולהרגיש הכי בריא שבעולם, אבל אחרי כמה זמן זה פשוט מתיש!

אז כדי שלא תצטרכו ללמוד מניסיון מר של ייאוש קולינרי החלטתי לנסות לחלוק עמכם את השיטות שלי לשמירה על תזונה בריאה וקלה ליישום.

והרי התורה.

ארוחות בוקר:
קמים בבוקר. שוטפים פנים מצחצחים שיניים. רעבבביים (מי שמתאמן ואוכל בריא - מכיר את ההרגשה).
קודם כל - קחו איזה פרי להתעורר. תפוח, אפרסק, אגס וכו', ותמשיכו להתארגן.
סידרתם את התיק לעבודה/לימודים, החלטתם מה ללבוש.
20 דקות לפני שאתם יוצאים תכינו לעצמכם כוס קפה (ממליץ שחור טורקי של עלית) או תה (עם נענע מי שמשקיע) קחו 2-4 לחמיות, תלוי בתיאבון שלכם, תמרחו עליהן גבינה לבנה/סקי/קוטג'/דבש/מייפל ושיהיה בתיאבון.

להמשך היום אתם יכולים להכין לעצמכם סנדויץ' עם משהו חלבי לאכול שעתיים שלוש אחרי ארוחת הבוקר, בלווית פרי כלשהו.

ארוחת צהריים
אם אתם בעבודה ואוכלים בחדר אוכל/ מסעדה - מה טוב. מומלץ לבחור במנות בשריות פשוטות כמו חזה עוף, כרעיים וכו' ולהמנע מכל מיני "יצירות אמנות" עם בצק וכו'.
כמו כן, אני ממליץ לכן לא לאכול פחמימות יחד עם הבשר. למה? כי ארוחת הצהריים היא בדרך כלל הארוחה הכי גדולה ביום וכשמערבים חלבונים ופחמימות יחד הדבר מקשה על הקיבה לעכל את האוכל וזה גוזל ממנה יותר אנרגיה. התוצאה? עייפות מוגברת לאחר הארוחה, ואם אתם צריכים להמשיך לעבוד או ללכת לשיעור - זה פשוט עינוי!
אז כן, דווקה בארוחה המרכזית של היום תנסו להרגיע...

למי שאוכל בבית, אני ממליץ על הכנה מהירה של ארוחות אפקטיביות. תפשטו תפשטו תפשטו!
דוגמא שאני אוהב להכין כשאני בבית:
חזה עוף או הודו אני מפשיר מהפריזר, מתבל במלח פלפל ותבלין לבשר ושם על מחבת שלא דורש טיגון באמצעות שמן. אני לא יודע איך קוראים למחבת הזאת, אבל אם תירצו אני אצלם לכם את המחבת שלי (דווקא עכשיו כשאני כותב את הפוסט עןשים עבודות תחזוקה בבלוגר ואי אפשר בשעתיים הקרובות להעלות תמונות. מצטער...). בזמן שהבשר מתבשל (אל תשכחו להפוך בזמן לצד השני) תשטפו גמבה ומלפפון ותקלפו בצל וגזר. תורידו את הבשר מהאש ובתיאבון.
חדי ההבחנה ביניכם ישימו לב שהכנת הירקות לוקחת אפס זמן. אז איך אוכלים אותם? עם הידיים! את הגמבה אוכלים כמו תפוח, פשוט נוגסים בו. במלפפון והגזר נוגסים בפראות, ואת הבצל חותכים לרבעים ומחסלים ברבאק.

לקינוח אני ממליץ על תה עם קוביות שוקולד מריר 60% (פחות מזה, השוקולד מתוק מדי, ומעל לזה השוקולד מריר מדי. 60% לדעתי ולדעת מביני דבר רבים הוא מספר הקסם).

לארוחה הבאה שהיא קטנה יותר אפשר להכין סנדויץ עם ביצה, פסטרמה, גבינה צהובה דלת שומן וכו' וכו' וכו'.


ארוחת ערב:
אחת הארוחות הבעיתיות ביום!
אתם חוזרים רצוצים ועייפים ואין לכם כוח להשקיע בארוחה, ואם להשקיע אז שיהיה שווה (בצורה של ביצת עין בטיגון עמוק עם קבנוס מטוגן ופטריות וכו'... מכירים??)
אז מה עושים?

אני ממליץ לקנות קופסאות טונה (חשוב חשוב, תוודאו שיש להן ידית לפתיחה מהירה). חותכים ירקות כנזכר בארוחת הצהריים (אפשר להוסיף ירקות שלא צוינו לעיל, רק תבינו איך אתם חותכים ומכינים אותם לאכילה בצורה הכי מהירה, כדי שלא תתבאסו אחרי חודש להכין אותם) ומוסיפים לחם או לחמיות לארוחה.

ארוחה טעימה נוספת היא לשפוך ברנפלקס לקערה, לפרק בידיים לחתיכות קטנות אגוזי מלך בכמות של 4 אגוזים בערך ולהוסיף כמה כפות גיל (החלב החמוץ הזה, זוכרים שזה קיים?). תערבבו הכל ביחד ויאללה לאכול.

לפני השינה אם אתם רעבים תאכלו איזה פרי קליל כמו ענבים או מלון ולישון.

העקרונות הם כדלקמן:
  • ירקות זה חשוב! זה משביע, נותן אנרגיה ומזין. אממה? מבאס להכין סלטים. אז תחתכו במינימום הנדרש. ותגרסו עם הפה במקום לחתוך דק.
  • תיקנו רכיבים מזינים שקל להכין: טונה, פסטרמה דלת שומן, גבינה צהובה דלת שומן, גיל, סקי, גבינה לבנה, לחמיות, פריכיות, לחם.
  • אם יש לכן זמן פעם ב-3 ימים אתם יכולים להכין סיר מלא של אורז/ בורגול/קינואה וכו' ולאכול ממנו כמה ארוחות.
  • ובגדול - תפשטו ותגוונו! שלא תתבאסו להכין ושלא תתבאסו לאכול אותו דבר כל יום.

  • אה - ותזכרו לאכול עד 3 ארוחות שחיתות בשבוע! כי זה פשוט כיף!!! (כן, אני אוהב אוכל...)

אם יש לכם עוד רעיונות מועילים בתחום התזונה, יותר מאשמח לשמוע מיכם - בעיקר כדי לגוון את התזונה שלי ולהקל עליי :) (אל תתביישו להגיב. מבטיח לתת יחס אישי. בינתיים מי שהגיב אני מכיר אישית ולכן הגבתי לו מחוץ לדפי הבלוג אז לא
לטעות ולחשוב שאני לא עונה...)

אז שיהיה בתיאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה